Ειδικά Προγράμματα

Ειδικά Προγράμματα

Τα Εκπαιδευτήρια E. Μαντουλίδη παρέχουν στους μαθητές τη δυνατότητα να παρακολουθούν Ειδικά Προγράμματα, που αποσκοπούν στην προσφορά μιας ολοκληρωμένης παιδείας και καλλιεργούν τις δεξιότητες των μαθητών.

Στα Ειδικά Προγράμματα των Εκπαιδευτηρίων:

 • Επιβεβαιώνεται η εμπιστοσύνη στο επίπεδο και την εμπειρία των Εκπαιδευτηρίων.
 • Τα προγράμματα πραγματοποιούνται από εκλεκτούς και έμπειρους συνεργάτες και παιδαγωγούς.
 • Οι μαθητές συνεχίζουν να απολαμβάνουν το εξαίρετο περιβάλλον των Εκπαιδευτηρίων.
 • Παρέχεται ασφάλεια.
 • Η μετακίνηση γίνεται με σχολικά λεωφορεία.
 • Εξοικονομείται πολύτιμος χρόνος.

Arkki School

School of Architecture for Children & Youth

Μαθητές: Προνηπίων - ΣΤ’ Δημοτικού

Στα εργαστήρια του Arkki οι μικροί «αρχιτέκτονες» βλέπουν τον κόσμο από διαφορετικές οπτικές γωνίες, πειραματίζονται, σχεδιάζουν και ανακαλύπτουν τα ταλέντα τους. Μέσω της βιωματικής μάθησης τα παιδιά ενισχύουν την τρισδιάστατη αντίληψη, τη μαθηματική σκέψη και τις δεξιότητες επικοινωνίας.

Στα εργαστήρια του Arkki διδάσκουν Έλληνες αρχιτέκτονες και εκπαιδευτικοί,  πιστοποιημένοι στη Φινλανδία.


Παρουσίαση

Δήλωση
Ενδιαφέροντος

Bilingual Experience & Entertainment (BEE)

Bilingual Experience & Entertainment

Η γνώση ξένων γλωσσών αποτελεί μια αναγκαιότητα του σύγχρονου κόσμου. Το άτομο οφείλει να λειτουργεί ως μέλος της παγκόσμιας κοινότητας και η γνώση ξένων γλωσσών του δίνει τη δυνατότητα αυτή.

Μαθητές: A’ - ΣΤ’ Δημοτικού

Προσφέρεται σε μαθητές:

 • Των οποίων ο ένας ή και οι δύο γονείς έχουν μητρική γλώσσα την αγγλική.
 • Που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν ή φοίτησαν σε αγγλόφωνη χώρα.
 • Που μιλούν την αγγλική ως μητρική τους γλώσσα.

Στόχος του προγράμματος είναι η καλλιέργεια της αγάπης για την αγγλική γλώσσα και η απόκτηση προφορικής ευχέρειας.

 • Απευθύνεται σε μαθητές Α΄ έως και ΣΤ΄ Δημοτικού.
 • Τα τμήματα είναι ολιγομελή και έμπειροι native speakers απασχολούν δημιουργικά τους μαθητές.
 • Τα παιδιά μαθαίνουν να χρησιμοποιούν την αγγλική γλώσσα και να επικοινωνούν μέσα από διάφορες δράσεις, όπως ομαδικά projects, θεατρικές παραστάσεις, τραγούδια και παιχνίδια.
 • Ταυτόχρονα, τους δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσουν την αγγλική κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμά της.


Δήλωση
Ενδιαφέροντος

French Experience & Entertainment (FREE)

French Experience & Entertainment

Η γνώση ξένων γλωσσών αποτελεί μια αναγκαιότητα του σύγχρονου κόσμου. Το άτομο οφείλει να λειτουργεί ως μέλος της παγκόσμιας κοινότητας και η γνώση ξένων γλωσσών του δίνει τη δυνατότητα αυτή.

Μαθητές: A’ - ΣΤΔημοτικού

Προσφέρεται σε μαθητές:

 • Των οποίων ο ένας ή και οι δύο γονείς έχουν μητρική γλώσσα τη γαλλική.
 • Που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν ή φοίτησαν σε γαλλόφωνη χώρα.
 • Που μιλούν τη γαλλική ως μητρική τους γλώσσα.

Στόχος του προγράμματος είναι η καλλιέργεια της αγάπης για τη γαλλική γλώσσα και η απόκτηση προφορικής ευχέρειας.

 • Απευθύνεται σε μαθητές Α΄ έως και ΣΤ΄ Δημοτικού.
 • Τα τμήματα είναι ολιγομελή και έμπειροι native speakers απασχολούν δημιουργικά τους μαθητές.
 • Τα παιδιά μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τη γαλλική γλώσσα και να επικοινωνούν μέσα από διάφορες δράσεις, όπως ομαδικά projects, θεατρικές παραστάσεις τραγούδια και παιχνίδια.
 • Ταυτόχρονα, τους δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσουν τη γαλλική κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμά της.


Δήλωση
Ενδιαφέροντος

German Experience & Entertainment (GEE)

German Experience & Entertainment

Η γνώση ξένων γλωσσών αποτελεί μια αναγκαιότητα του σύγχρονου κόσμου. Το άτομο οφείλει να λειτουργεί ως μέλος της παγκόσμιας κοινότητας και η γνώση ξένων γλωσσών του δίνει τη δυνατότητα αυτή.

Μαθητές: A’ - ΣΤ’ Δημοτικού

Προσφέρεται σε μαθητές:

 • Των οποίων ο ένας ή και οι δύο γονείς έχουν μητρική γλώσσα τη γερμανική.
 • Που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν ή φοίτησαν σε γερμανόφωνη χώρα.
 • Που μιλούν τη γερμανική ως μητρική τους γλώσσα.

Στόχος του προγράμματος είναι η καλλιέργεια της αγάπης για τη γερμανική γλώσσα και η απόκτηση προφορικής ευχέρειας.

 • Απευθύνεται σε μαθητές Α΄ έως και ΣΤ΄ Δημοτικού.
 • Τα τμήματα είναι ολιγομελή και έμπειροι native speakers απασχολούν δημιουργικά τους μαθητές.
 • Τα παιδιά μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τη γερμανική γλώσσα και να επικοινωνούν μέσα από διάφορες δράσεις, όπως ομαδικά projects, θεατρικές παραστάσεις τραγούδια και παιχνίδια.
 • Ταυτόχρονα, τους δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσουν τη γερμανική κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμά της.


Δήλωση
Ενδιαφέροντος

Μοντέρνος Χορός

Μαθήτριες: Προνηπίων - Γ' Γυμνασίου

Βασικός στόχος είναι να μυηθούν οι μαθήτριες στην τέχνη του χορού και στην κινησιολογική έκφραση. Οι μαθήτριες διδάσκονται να στέκονται και να περπατάνε σωστά, ελέγχοντας το σώμα τους. Αυξάνει τη μυϊκή τους δύναμη, τη μυϊκή τους ευκαμψία, αποκτά ευκινησία αρθρώσεων και ταυτόχρονα ελέγχει το σωματικό τους βάρος. Όλα αυτά επιτυγχάνονται και με τη βοήθεια της διαφραγματικής αναπνοής, που ισχυροποιεί την καρδιά και διευρύνει την ελαστικότητα των πνευμόνων. Τα οφέλη, όμως, δεν είναι μόνο σωματικά. Η μουσική συμβάλλει στην ψυχική ισορροπία και ο χορός είναι μια δυνατότητα έκφρασης, μια διέξοδος από την καθημερινότητα.


Δήλωση
Ενδιαφέροντος

Μπαλέτο

Μαθήτριες: Παιδικού Σταθμού - ΣΤ’ Δημοτικού

Μέσω της μουσικοκινητικής αγωγής οι μαθήτριες της προσχολικής ηλικίας αναπτύσσουν τη μουσικότητα, τον ρυθμό και τη φαντασία τους, ενώ ταυτόχρονα ασκούν το σώμα, το μυαλό και την εκφραστικότητά τους. Στις μεγαλύτερες τάξεις ξεκινά η ολοκληρωμένη διδασκαλία του κλασικού μπαλέτου.

Στόχος είναι οι μαθήτριές μας να μάθουν να κινούνται αρμονικά, ακολουθώντας τον ρυθμό της μουσικής με συντονισμένες κινήσεις. Αποτέλεσμα είναι η απόκτηση χάρης και η βελτίωση της στάσης του σώματός τους, ώστε να γίνει ο χορός τέχνη και όχι απλά βήματα στη σειρά.


Δήλωση
Ενδιαφέροντος

Πληροφορική

Μαθητές: Ε’ - ΣΤ’ Δημοτικού

Κύριος στόχος του εξωσχολικού προγράμματος πληροφορικής είναι η καλύτερη εξοικείωση των μαθητών με τους Η/Υ και τις νέες τεχνολογίες, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, όπως η κατασκευή ηλεκτρονικής εφημερίδας, ο προγραμματισμός παιχνιδιών, η δημιουργία ταινίας κ.ά.
Το πρόγραμμα της Πληροφορικής περιλαμβάνει το MinecraftEdu και το Hackathlon, μετατρέποντας τη μάθηση σε παιχνίδι!

Tο MinecraftEdu, μία εκδοχή του Minecraft σχεδιασμένη ειδικά για σχολικές τάξεις, είναι ένας ανοιχτός κόσμος ο οποίος προωθεί τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία και την επίλυση προβλημάτων. Μέσα από το MinecraftEdu οι μαθητές θα διδαχθούν από θετικές επιστήμες μέχρι τέχνη και ποίηση!

To Hackathlon είναι ένα παιχνίδι βασισμένο σε μια απλή και ταυτόχρονα εντυπωσιακή ιδέα. Κάθε μαθητής θα πρέπει να «σπάσει» μυστικούς κωδικούς και να πλοηγηθεί από επίπεδο σε επίπεδο στις ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές ιστοσελίδες μας. Για να το πετύχει αυτό, θα πρέπει να λύσει μαθηματικούς και διάφορους άλλους γρίφους, να αναζητήσει πληροφορίες, να επεξεργαστεί διαγράμματα, να εξερευνήσει χάρτες κοκ.

Με τη συμμετοχή τους οι μαθητές επιτυγχάνουν την καλλιέργεια κινήτρων για την ανάπτυξη μιας υγιούς και ταυτόχρονα δημιουργικής σχέσης με τον υπολογιστή αλλά και την καλλιέργεια προγραμματιστικής σκέψης μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες.


Δήλωση
Ενδιαφέροντος

Ρομποτική

Μαθητές: Νηπίων - Γ' Γυμνασίου

Βασική επιδίωξη του προγράμματος είναι η εξοικείωση των μαθητών με την επιστήμη και την τεχνολογία με βιωματικό τρόπο, μέσα από την κατασκευή και τον πειραματισμό, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται και η δημιουργικότητά τους.

Ο σχεδιασμός της ύλης και των projects γίνονται από παιδαγωγούς και μηχανικούς ρομποτικής, και ανάλογα με την ηλικία της ομάδας εμπεριέχει κατασκευή και προγραμματισμό ηλεκτρονικών και ρομποτικών κατασκευασμάτων, πειραματισμό, δραματοποίηση και θεατρικό παιχνίδι, ιστοριοδημιουργία, καταιγισμό ιδεών και δημιουργική γραφή.


Δήλωση
Ενδιαφέροντος

Ακαδημίες

Μαθητές: Νηπίων - Γ’ Λυκείου
Χώρος διεξαγωγής: Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη

Υπεύθυνος Ακαδημίας: Δημήτριος Νικολαΐδης

Στόχος της ΜΒΑ, η οποία ιδρύθηκε το 1994, είναι η ανάδειξη ταλαντούχων αθλητών και αθλητριών, η διαμόρφωση σωστών χαρακτήρων και η καλλιέργεια της σωματικής και ψυχικής τους υγείας.

Η Ακαδημία αποτέλεσε τον προθάλαμο των αγωνιστικών τμημάτων των Εκπαιδευτηρίων - σχολικής, παιδικής, εφηβικής και ανδρικής ομάδας - τα οποία κατέκτησαν τρεις παγκόσμιους σχολικούς τίτλους και επτά πανελλήνια πρωταθλήματα χωρίς ήττα. Δεκάδες μαθητές - αθλητές μας μεταξύ των οποίων ο Χάρης Μαρκόπουλος, ο Νίκος Ζήσης, ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, ο Σάββας Ηλιάδης, ο Κώστας Σλούκας, ο Βασίλης Χρηστίδης, συμμετείχαν στις εθνικές ομάδες όλων των κατηγοριών, κατακτώντας πανευρωπαϊκές διακρίσεις, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την ποιότητα των προγραμμάτων μας από τις μικρότερες ηλικίες μέχρι και την ανδρική ομάδα, που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.


Δήλωση
Ενδιαφέροντος

Μαθητές: Παιδικού Σταθμού - Γ’ Λυκείου
Χώρος διεξαγωγής: Tziolas Soccer Club

Υπεύθυνος Ακαδημίας: Φώτης Στεφανίδης

Στόχος της Ακαδημίας είναι να μυήσουμε τα παιδιά στον αθλητισμό, να τα προστατεύσουμε και να τα θωρακίσουμε από τις σύγχρονες μάστιγες. Με πνεύμα συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης, δίνοντας έμφαση σε αρχές και αρετές, όπως η πειθαρχία, η αγωνιστικότητα, η εργατικότητα, η επιμονή και το πάθος, μαθαίνουμε στο παιδί να συνεργάζεται με άλλα παιδιά της ηλικίας του και να κοινωνικοποιείται θέτοντας παράλληλα στόχους, ατομικούς και ομαδικούς.

Ένα πλήρως καταρτισμένο προσωπικό έμπειρων προπονητών των Εκπαιδευτηρίων αναλαμβάνει να μεταδώσει τις γνώσεις του με πολλή φροντίδα και αγάπη στους πρωταγωνιστές του «βασιλιά των σπορ». Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου των Εκπαιδευτηρίων, έχοντας πλέον θέσει σταθερές βάσεις στον χώρο των αναπτυξιακών ηλικιών, συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό την προσπάθεια, ώστε όλο και περισσότεροι μαθητές και μαθήτριες ν΄αγαπήσουν τον αθλητισμό μέσα από το ποδόσφαιρο.


Δήλωση
Ενδιαφέροντος

Μαθήτριες: Α’ Δημοτικού - Γ’ Λυκείου
Χώρος διεξαγωγής: Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη
Υπεύθυνος Ακαδημίας: Φώτης Στεφανίδης
Υπεύθυνος Προπονητών: Diaz Luis Alexey

Κύριος στόχος της Ακαδημίας Βόλεϊ είναι μέσα από τη συστηματική δουλειά να αποτελέσει πρότυπο σχολής στο γυναικείο βόλεϊ. Για τον λόγο αυτό οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια των προπονήσεων:

 • Να βελτιώσουν τη γενική φυσική τους κατάσταση.
 • Να βελτιωθούν στα τεχνικά στοιχεία του αθλήματος.
 • Να ψυχαγωγηθούν.
 • Να διαπαιδαγωγηθούν.
 • Να καλλιεργήσουν το ομαδικό πνεύμα και να χαίρονται τη συνεργασία.
 • Να μάθουν να θέτουν στόχους και να τους πετυχαίνουν.


Δήλωση
Ενδιαφέροντος

Μαθητές: Προνηπίων - ΣΤ’ Δημοτικού
Χώρος διεξαγωγής: Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη
Υπεύθυνος Ακαδημίας: Αλέξανδρος Νικολαΐδης (Αργυρό Μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 & 2008)

Tae: Τεχνικές ποδιών
Kwon: Τεχνικές χεριών
Do: Φιλοσοφία, το πνεύμα του αθλητή

Βασική επιδίωξη είναι ο μικρός αθλητής να αγαπήσει πρώτα από όλα την άσκηση, να μάθει να σέβεται τους κανόνες της ομάδας και τον δάσκαλό του.

Στην αυτοάμυνα διδάσκεται πώς να προστατεύει τον εαυτό του και να αμύνεται από οποιαδήποτε επίθεση.

Στις φόρμες (πούμσε) μαθαίνει διάφορες αμυντικές και επιθετικές κινήσεις, με ισορροπία και ρυθμό εναντίον φανταστικού αντιπάλου. Τέλος, στην αγωνιστική τεχνική προσπαθεί να κερδίσει πόντους με διάφορες μεθόδους και μαθαίνει να αγωνίζεται αθλητικά μέσα σε ένα χώρο 8x8 τ.μ., φορώντας προστατευτικά, όπως θώρακα, κάσκα, μασέλα, επικαλαμίδες, επιβραχιονίδες.


Δήλωση
Ενδιαφέροντος

Μαθητές: Προνηπίων - ΣΤ’ Δημοτικού
Χώρος διεξαγωγής: Star Pool Center
Υπεύθυνοι Ακαδημίας: Χρυσάφης Βαγγελακάκης, Γιάννης Νάτσιος

Η Ακαδημία Κολύμβησης  των Εκπαιδευτηρίων λειτουργεί στην υπερσύγχρονη πισίνα Star Pool Center με τους καλύτερους προπονητές - εκπαιδευτές κολύμβησης και απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 12 χρονών.

Στόχοι της Ακαδημίας είναι οι αθλητές:

 • Να μάθουν να διαχειρίζονται με ασφάλεια το νερό.
 • Να μάθουν σωστά την τεχνική της κολύμβησης.
 • Να γίνει η κολύμβηση εφόδιο και τρόπος ζωής.
 • Να βελτιώσουν τη γενική φυσική τους κατάσταση.
 • Να αναδείξουν τις ατομικές τους ικανότητες.
 • Να ψυχαγωγηθούν.

Η Ακαδημία χρησιμοποιεί ένα πρόγραμμα πέντε επιπέδων εκμάθησης κολύμβησης. Κάθε επίπεδο έχει διαφορετικό συντελεστή δυσκολίας  και διαφορετικούς στόχους. Η αρχική τοποθέτηση των παιδιών στα γκρουπ επιπέδων γίνεται με βάση τις  κολυμβητικές τους δεξιότητες και την ηλικία.


Δήλωση
Ενδιαφέροντος

Μαθητές: Νηπίων - ΣΤ’ Δημοτικού
Χώρος διεξαγωγής: Drosia Tennis Club
Υπεύθυνος Ακαδημίας: Ανδρέας Ζουριδάκης

Η Ακαδημία Τένις των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, έχοντας καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό την προσπάθεια, ώστε όλο και περισσότεροι μαθητές ν΄ αγαπήσουν τον αθλητισμό μέσα από το άθλημα αυτό.

Ένα παιδί που ξεκινάει να παίξει τένις από την ηλικία των 4 - 5 ετών βελτιώνει την αυτοεκτίμησή του και μαθαίνει πώς να χειρίζεται καταστάσεις κάτω από πίεση, με στρατηγική και έχοντας συναίσθηση της κατάστασης.

Στόχοι της ακαδημίας είναι οι αθλητές να αναπτύξουν:

 • Τον συντονισμό χεριού - ματιού και κατ’ επέκταση τη γενικότερη κινητική τους δεξιότητα.
 • Την ισορροπία και τον συντονισμό του σώματος.
 • Τη βελτίωση της επιτάχυνσης, της ταχύτητας, της ευκινησίας και της ευλυγισίας τους.
 • Την αυτοπειθαρχία τους, τη σημασία της συνεργασίας και το ομαδικό πνεύμα.


Δήλωση
Ενδιαφέροντος

Σκάκι

Μαθητές: Α΄- ΣΤ΄ Δημοτικού

Το «παιχνίδι των βασιλέων», όπως ονομαζόταν παλαιότερα ή ο «βασιλιάς των παιχνιδιών», όπως χαρακτηρίζεται σήμερα το Σκάκι ανήκει στην ομάδα των επιστημονικών, δυσκολότερων αλλά και ωραιότερων παιχνιδιών.

Στόχος του προγράμματος είναι μέσω του Σκακιού να «ακονίσει το μυαλό» του μαθητή, να αναπτύξει τη λογική σκέψη και τη μνήμη, να καλλιεργήσει την επιδεξιότητα, την πειθαρχία και την αντοχή.

Η ομορφιά του παιχνιδιού είναι στην ποιότητα της νίκης και όχι τόσο στην ίδια τη νίκη.


Δήλωση
Ενδιαφέροντος